5 различни начина да украсите вашия дом през зимата

Празничният сезон е специално време, в което може да украсите стаите във вашия дом с празничен битов текстил, зареден с тържествено и весело настроение!

 

 

Не сте сигурни от къде да започнете или искате да опитате нещо ново? Предлагаме ви  пет различни начина да украсите дома си за в пет различни стила. Изберете си едни от тях и си създайте незабравими мигове с вас и вашето семейство.

 

 

1. Рустикален стил

 

Рустикалният декор е свързан с придаването на красота с неща, които по принцип се срещат на открито. Украсете вратата с венец, леглата и меката мебел с шалтета в стил Хо-хо-хо, плътни одеяла с кариран десен и декоративни възглавнички с празнична тема. Добавете украса като борови шишарки и други намерени в гората предмети, а коледното дърво с красиви орнаменти и дърворезби. Не забравяйте да създадете топла, приветлива атмосфера с стилизирани свещници върху свещник от ковано желязо. Ако имате камина, звукът и меката топлина на тлеещия огън ще завърши облика.

 

 

2. Блестящ стил (Glam style)

 

Предпочитате богата украса и много блясък? Поставете на коледното дърво блестящ, изкуствен сняг и много пухкави текстилни изделия. Заложете на памучни одеяла и уникално пухкави декоративни възглавнички, с които да добавите текстура навсякъде – върху леглата, диваните и фотьойлите. Масата е още една опция да създадете луксозен блясък. Заложете на покривка в металически цвят, прибори от злато и държачи за салфетки, които изглеждат лъскави, като истинско бижу. Инвестирайте в пастелни орнаменти и блестящи украшения като лампички и лъскави герлянди.

 

 

3. Сладък стил

 

Ако търсите по-забавен и светъл интериор, помислете за оригинална декорация с остроумни акценти, като коледно дърво или детайли в контрастни червени, зелени и златисти цветове. Салфетки и чорапи със съобщения до Дядо Коледа също са сладък начин да предизвикате усмивка в любимите си хора. Използвайте много аксесоари, но не прекалявайте! Инвестирайте в зимни орнаменти, но оставете погледа чист и минималистичен. Завършете украсата, като създадете приказно красива зимна сцена с кожи и плюшени одеяла и интериорни възглавнички.

 

 

4. Морски стил

 

Крайбрежният коледен декор е идеален за по-топъл климат. Вземете вдъхновение от морето, използвайки акценти от плетени тъкани като одеяла и декорни възглавнички. Заложете на покривала за легла и мека мебел с морски мотиви и добавете плетена кошница, пълна с морски фигурки и детайли, изработени от морско въже. Аксесоарите с формата на звезда също добавят крайбрежна нотка. Добавете коледно дърво с тематична украса в морски стил. На върха на елхата поставете голяма звезда. Опитайте се да се придържате към една и съща цветова схема в меки и светли тонове на бежов, сив и син цвят.

 

 

5. Традиционен стил

 

С класическия стил не може да се сбърка. Традиционната цветова схема  в червен, зелен и бял цвят е задължителна. Добавете борови венци, елха, свежи акценти и върху камината поставете чорапи. Коледните довършителни работи също са чудесен начин за създаване на класическа украса, напомняща зимна приказка - от коледни бисквитки, през коледни чадърчета, до сладък сняг. Ключът е в създаването на атмосфера на домашен уют. Добавете кадифени одеяла и възглавници, а масата украсете с червена празнична покривка със златисти орнаменти.